Wervingsproject “Het gele goud”

26 augustus 2020

De afgelopen drie maanden zijn we bij Zorgvrij HR druk geweest met een organisatiebreed wervingsproject, bij onze opdrachtgever van het eerste uur “Filiuskaas in Tholen”.

Filiuskaas is een groothandel (kaas- en zuivelproducten) met een enorm klantportfolio in de horeca. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een enorme groeispurt gemaakt. Maar gedurende de intelligente lock-down (waarbij de overheid ingrijpende maatregelen nam om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan) heeft het bedrijf een lastige periode doorstaan. Tijdens deze periode was het belangrijk om qua personeel zoveel mogelijk af te slanken. Maar nog voor het moment dat de horeca haar deuren heropende waren er alweer extra handen nodig.

In juni zijn wij vanuit Zorgvrij HR gaan werven voor vijf verschillende functies (orderpickers, bezorgers, vrachtwagenchauffeurs, administratieve talenten & een webshop medewerker). In totaal hadden we 11 vacatures om te vervullen. Er lag een mooie kans om de fundering te leggen voor de groei van de organisatie, vormgeving van het strategisch personeelsplan en door het selecteren van de juiste mensen.

Na honderden sollicitatiebrieven en tientallen sollicitatiegesprekken is het ons gelukt om de bestaande groep medewerkers uit te breiden en een fantastisch team tot stand te brengen!

Wij hebben het volledige instroom traject bij Filiuskaas voor onze rekening genomen en blijven dat ook onderhouden en uitbouwen. Dat proces begon bij het opstellen van het strategisch personeelsplan, de functieprofielen, de vacatureteksten en het online publiceren van de openstaande vacatures. Gedurende het selectieproces werden de eerste kandidaten na een succesvol sollicitatiegesprek tijdens de proefdag beoordeeld door de opdrachtgever. Na een positieve terugkoppeling en indiensttreding stopte onze dienstverlening natuurlijk niet! Na begeleiding bij de eerste proeftijdsgesprekken en de doorstroom naar de prestatie- en beoordelingscyclus waren de kandidaten klaar om met de eerste KPI’s aan de slag te gaan en zien wij hen weer terug bij de tussentijdse gesprekken.

Door deze aanpak konden wij het gehele instroomtraject uit handen nemen zodat Filiuskaas zich kan blijven focussen op hetgeen zij goed in zijn. Het verkopen van het gele goud 😉

Contact

Het kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 06 42 01 04 03 of te mailen op info@zorgvrijhr.nl.